Shinji Koi Products
100% natuurlijke ingrediënten

De Japanner Shinji wist als geen ander het complexe verhaal te doorgronden dat schuilgaat achter de schoonheid van de Japanse gekleurde karper, oftewel Nishikigoi. Hij wijdde zijn leven aan het perfectioneren van de buitenkant van deze vis, door ervoor te zorgen dat de binnenkant in optima forma verkeerde. Altijd op natuurlijke wijze! Terwijl wij Europeanen vaak kiezen voor snel en efficiënt (lees: het gebruiken van chemicaliën), koos Shinji voor beheerst en verantwoord (lees: het gebruiken van planten en kruiden).

In 1988 ontmoette Shinji de Nederlander Paul Souren op een vechtsportgala in België waarna een hechte vriendschap ontstond. Tot zijn dood in 2001 bracht Shinji veel van zijn kennis over op Paul. Informatie over zaken als voeding, behandelmethodes, pigmentkleuring en waterkwaliteit, afkomstig van vier generaties professionele, Japanse kwekers. Direct na Shinji’s overlijden begon Paul met het overdragen van wat hij geleerd had op Koi-hobbyisten in Nederland, Duitsland en België. Dit doet hij vanaf 2008 samen met zijn compagnon Eddy Godec, door lezingen en workshops te geven, maar ook door naar hobbyisten thuis te gaan voor advies op maat. Ook zijn er artikelen verschenen in verschillende Koi-Tijdschriften en zelf heeft Paul de eerste twee delen van de boekenreeks Nishikigoi..De stille kracht van Shinji, uitgebracht.

Uit de vele aantekeningen die Shinji maakte, en wetenschappelijke tests die hij liet uitvoeren, zijn inmiddels 12 uitgebalanceerde producten voortgekomen. Al deze producten bevatten enkel hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. De hobbyisten die hun Koi met chemicaliën behandelen, noemde Shinji in zijn gebrekkige Nederlands ‘stoute jongens’. Naast drie soorten korrelvoer (Haru-Aki, Natsu en Nishiki), zijn er producten die uw vijver voorbereiden op de komst van Koi of op het nieuwe seizoen (Start Up), en producten die ervoor zorgen dat het vijverwater de ideale GH- en KH-waardes bereikt (GH Plus en KH Plus). Voor het waarborgen en bevorderen van de gezondheid, vitaliteit en groei van uw Koi – via directe toediening of via het vijverwater – kunt u de Clay Mix, de Bacterie Booster, Zetsudai en Kien gebruiken. Om herstel na ziekte te bevorderen of om recent verhuisde vissen van extra energie te voorzien, gebruikt u Chikara of Sakan-Ni.